RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA

RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SAScurt istoric
Începuturile în serviciile de gospodărie comunală s-au făcut cu mijloace de transpot tractate animalier, căruţa cu cai, în secolul XIX se organizează ca servicii publice pe lângă Primărie iar apoi ca intreprindere judeţeană de gospodărie comunală. Prestatiile de măturat se executau în totalitate manual.
Din 1965 au fost introduse mijloace de transport reziduuri mecanizate, tractoare cu remorci.
Primele autospeciale de gospodărie comunală au apărut în anul 1975: automăturătoare, autocisterne, autogunoiere, multicare etc.
Evoluţia autospecialelor a fost astfel : autocisterne, ulterior prevăzute cu sistem de udare, autoperii, autoperii colectoare, automăturătoare aspiratoare.
Până în 1989 prestatiile de gospodărie comunală erau organizate în cadrul unei singure intreprinderi pe sectoare de activitate :

* Sector de salubrizare,
* Sector de întreţinere parcuri şi zone verzi,
* Sector sere - Florării
* Sector de întreţinere drumuri, etc.
* Alte activităţi specifice de gospodărie comunală

După anul 1989, s-au organizat regii de gospodărie comunală la nivelul municipiului, dar baza materială a rămas aceeaşi, reuşind să se facă puţine investiţii pentru achizitionarea de maşini şi utilaje.
Edilii Municipiului Oradea, şi-au dat seama că posibilităţile financiare locale nu corespundeau cerinţelor care se impuneau de îmbunătăţire a tehnologiilor existente, de înnoire a maşinilor şi utilajelor existente şi îmbunătăţire a condiţiilor de muncă.
Asfel s-a nascut ideea înfiinţării unei societăţi comerciale care să aibă ca acţionar şi Consiliul Local , dar unde acţionarul principal să aibă posibilitatea asigurării bazei materiale şi tehnologice la cei mai înalţi parametrii şi implementării tehnologiilor din vest în ceea ce priveşte gospodărirea integrală a deşeurilor stradale, menajere şi industriale şi întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi.
Astfel , în 1994 s-a desprins activitatea de întreţinere drumuri devenind societate comercială, iar celelalte activităţi au rămas în cadrul regiei de gospodărie comunală a Municipiului Oradea.

 

RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA
S.C. RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA S.A.

CUI: RO8309690
Nr. înmatriculare: J05/480/1996
Str. Tudor Vladimirescu nr. 79, jud. Bihor

E firma ta?
Autentifică-te rapid!

Vrei sa susții această companie?
Voteaza firma în blockchain-ul MultiversX